CAMBADOS ACOLLEU A PRESENTACIÓN OFICIAL DA XXVII FESTA DA LANGOSTA E DA COCIÑA MARIÑEIRA DO CONCELLO DE A GUARDA
Que terá lugar no porto de A Guarda, os días 30 de xuño, 1 e 2 de xullo
O alcalde de A Guarda presidiu o acto de presentación da XXVII Festa da Langosta e da Cociña Mariñeira
Fotos: C.A.G.
Fotos: C.A.G.
Infogauda / Redacción
Este martes día 20 de xuño os xardíns do Pazo de Torrado en Cambados foi o escenario da presentación da Festa da Langosta e da Cociña Mariñeira que terá lugar no porto de A Guarda, os días 30 de xuño, 1 e 2 de xullo.
Segundo informou a Oficina de Turismo Municipal do Concello de A Guarda “este ano escolleuse a vila pontevedresa de Cambados que foi declarada Cidade Europea do Viño 2017. Ademais cada ano achéganse centos de veciños e turistas de Cambados e dos seus arredores xa que é un público moi fiel á cita gastronómica coa que se da comezo o mes de xullo e as vacacións para moitos”.
A langosta, a raíña da festa, será servida cocida ou a plancha
Neste fermoso espazo os establecementos colaboradores ofreceron unha mostra dos pratos e produtos que se poderán degustar nesta festa de recoñecido prestixio e un dos eventos gastronómicos máis importantes de Galicia.
Percebes do mar de A Guarda, navallas, zamburiñas, polbo á feira, croquetas, vieiras, empanadas, pementos do Rosal,..., son outras productos que tamén se poderán disfrutar cómodamente baixo unha carpa no Portiño Novo, de A Guarda
Unha gran mesa acolleu as decenas de pratos como os percebes, nécoras, navallas, vieiras, croquetas e un longo etcétera ata os 20 pratos que se poderán degustar. Sen esquecer a raíña da festa - a langosta - da que se reparten uns 500 kg cada ano xa sexa á prancha ou cocida. Nesta edición os restaurantes da Guarda que participan son Casa Olga, O Cangrexal e Xeito.
Viños Albariño e Rosal, da D.O., Rías Baixas, para unha perfecta maridaxe coas diferentes propostas gastronómicas da XXVII Festa da Langosta e da Cociña Mariñeira
Xunto aos restauradores estivo presente o da Adega Aldea de Abaixo, do veciño concello do Rosal, e que se estrean nesta edición co seus viños Gran Novás (albariño) e Señorío da Torre (Rosal) que contan coa Denominación de Orixe Rías Baixas.
Tamén haberá variedade de sobremesas como a rosca de xema, tarta de Santa Trega, atalaias de froita, nécoras doces,...
Outra novidade deste edición é a participación da Pastelería Montserrat de A Guarda que é a encargada das sobremesas, con produtos como a rosca de xema, tarta de Santa Trega, atalaias de froita, nécoras doces,..., entre outros saborosos postres.
De esq. a der.: Xurxo Charlin Trigo, Fátima Abal Roma, Antonio Lomba Baz e Montserrat Magallanes Álvarez
O acto comezou coa intervención de Fátima Abal Roma, alcaldesa de Cambados, que agradeceu ao Concello de A Guarda a elección do pobo natal do poeta Ramón Cabanillas Enríquez como escenario da presentación desta festa gastronómica recoñecida como Festa de Interese Turístico de Galicia.
de esq. a der.: Fátima Abal Roma, Antonio Lomba Baz, Xurxo Charlín Trigo e Montserrat Magallanes Álvarez
O alcalde de A Guarda, Antonio Lomba Baz, continuou amosando aos presentes a importancia da festa para o municipio guardés e aproveitou para dar a coñecer as novidades da programación como é os pregoeiros de excepción - o Bruxo Queiman e Andrea Pousa - para esta vixésimo sétima edición que farán as delicias aos presentes co seu arte galego.
O alcalde guardés tamén destacou a actuación de María do Ceo que será a encargada de pechar esta edición coa Noite de Fado. Sen esquecer outra cita xa habitual na programación da festa como é a Travesía a nado Porto da Guarda que se celebrará a mañá do sábado, ou a feira de artesanía que se poderá visitar durante a fin de semana na rúa do Porto.
Participantes no acto de presentación da da XXVII Festa da Langosta e da Cociña Mariñeira
No acto tamén estiveron presentes o concelleiro de Economía, Facenda, Comercio, Industria e Promoción Económica de Cambados, Xurxo Charlin Trigo e a concelleira de Turismo de A Guarda, Montserrat Magallanes Álvarez, responsable da organización desta festa gastronómica.
Ningún comentario:
Publicar un comentario