A DEPUTACIÓN DE PONTEVEDRA INICIA UN CICLO DE SEMINARIOS, CONCURSO DE RECEITAS E COCIÑA EN DIRECTO PARA DINAMIZAR E POÑER EN VALOR OS MERCADOS MUNICIPAIS
Terán
lugar en varios da provincia e participarán expertos da Comunidade Valenciana e
restauradores do Grupo novembro
Infogauda / Pontevedra
A
Deputación de Pontevedra pon en marcha un ciclo de seminarios de intercambio de
experiencias _dirixido aos vendedores e responsables de mercados da provincia_
e un concurso de receitas, según explicou hoxe en rolda de prensa o presidente
provincial, Rafael Louzán.
Seminarios en Vilanova, Caldas e Moaña
A
iniciativa enmárcase nas actuacións de e os Seminarios , englobados baixo o
epígrafe , terán lugar os días 23
no Mercado Municipal de Vilanova de Arousa; o 24, no de Caldas de Reis; e o 25
de outubro no de Moaña.
Os
cursillos serán impartidos polo Subdirector Xeral de Comercio da Generalitat
Valenciana, Juan Valea, e pola presidenta da Asociación de Comerciantes do
Mercado Municipal de Aldaia (Valencia). Entre os seus obxectivos figuran o intercambio
de experiencias para vendedores dos mercados municipais; a promoción dos
mercados como lugares con tradición e de confianza; a renovación e dinamización
da súa actividade e oferta comercial; e a necesidade de adaptarse ós cambios
das necesidades dos consumidores e clientes.
Pola
súa banda, o concurso de receitas terá lugar o
vindeiro 29 de outubro, luns, nos mercados municipais de Portonovo, O Grove,
Caldas de Reis, Bueu e Porriño. O seu obxectivo é atraer novos perfís de consumidores, renovar e
dinamizar a actividade e a oferta comercial dos mercados e promocionar e poñer en
valor a imaxe dos mercados e dos seus vendedores.
Perante
o mes de novembro, os mercados de Portonovo, O Grove, Bueu, Porriño, Caldas,
Ponteareas, Vilagarcía e Redondela acollerán o _cociña en vivo, diante do cliente_ no que participarán os
restaurantes Eirado da Leña (Pontevedra), Culler de Pau (O Grove), Casa Solla
(Poio), Yayo Daporta (Cambados), Pepe Vieira Camiño da Serpe (Raxó), Silabario
(Tui) e Pandemonium (Cambados).
Para
desenvolver esa actividade de cociña en directo, nos citados mercados
instalaráse un stand que recrea unha cociña tradicional para que os anteditos
restauradores elaboren distintas receitas en directo, á vista do público.
Con
esta actividade, a Deputación de Pontevedra e os cociñeiros _vencellados ao
Grupo Nove_ pretenden vencellar o prestixio da cociña galega cos produtos
frescos e de calidade que se poden atopar nos mercados municipais. Buscan tamén
dinamizar e promocionar os mercados, así como dignificar a súa imaxe, fidelizar
aos clientes e atraer novos perfís de consumidores como potenciais clientes.
Aunar esforzos para
comercializar e poñer en valor
Tanto
as receitas seleccionadas dentro do concurso, como as elaboradas polos
cociñeiros do grupo Nove, serán incluídas nos Tótems interactivos colocados nos
distintos mercados.
Na
súa comparecencia de prensa, Louzán explicou que esta iniciativa da Deputación
e da Xunta de Galicia pretende potenciar a formación, a información e a
comercialización, e reactivar o gran potencial dos mercados municipais
fortalecendo o binomio turismo e comercio como sectores estratéxicos e
dinamizadores da economía provincial.
Ningún comentario:
Publicar un comentario