Orpagu aposta polos futuros cociñeiros para revolucionar a cociña co peixe espada
• A organización convidou ao alumnado do Centro Superior de Hostalaría de Galicia a visitar a súa planta de Tui, asistir a un ronqueo de peixe espada e participar nunha degustación de produtos.
• O cociñeiro Beni Couso foi o encargado do despece e da elaboración das diferentes receitas que puideron degustar os estudantes e os medios de comunicación.
Mar Bermúdez / A Guarda
A Organización de Palangreiros Guardeses (Orpagu) abriu as portas da súa planta en Tui para recibir un grupo de estudantes do Centro Superior de Hostalaría de Galicia nunha xornada formativa que lles permitiu mergullarse no mundo do peixe espada, un dos produtos estrela da organización.
Durante a visita, que tivo lugar esta mañá, o alumnado percorreu as instalacións de Orpagu, onde coñeceu de primeira man os procesos de traballo e os estándares de calidade aplicados nas diferentes divisións da planta. A experiencia foi especialmente enriquecedora para os futuros profesionais da cociña, que puideron ver en directo como se traballa un produto tan versátil como o peixe espada. Un dos momentos máis agardados da xornada foi o ronqueo, unha técnica de despece que sorprendeu aos asistentes pola súa precisión e que permitiu descubrir a importancia do aproveitamento óptimo deste peixe.
A xornada culminou cunha degustación de produtos, onde os estudantes puideron experimentar de primeira man as múltiples posibilidades culinarias do peixe espada. Da man do cociñeiro Beni Couso, do restaurante Patouro, de Vigo, os asistentes probaron distintas preparacións que resaltaban a calidade e sabor deste produto. Moitos dos estudantes destacaron a súa sorpresa ante a versatilidade do peixe espada, que se adaptaba a diversas elaboracións, desde pratos tradicionais ata propostas máis innovadoras.
Con esta iniciativa, Orpagu busca reafirmar o seu compromiso coa profesionalización do sector e coa divulgación do coñecemento sobre a pesca sustentable. Ademais, esta acción incide na importancia do canal Horeca para a organización, que considera fundamental achegar os futuros cociñeiros ao potencial do peixe espada, garantindo así que este produto de alta calidade continúe gañando protagonismo nas cociñas dos mellores restaurantes.
Esta aposta pola formación e polo contacto directo cos profesionais da gastronomía supón un paso máis na estratexia de Orpagu para consolidar o seu posicionamento como referente no mercado do peixe espada, promovendo o seu consumo e destacando as súas vantaxes tanto desde o punto de vista gastronómico como nutricional.
Ningún comentario:
Publicar un comentario